Ússzon visszérrel, Életmódtanácsok

Így vigyázzunk vénáinkra nyáron! Arról, hogy pontosan mire kell figyelniük nyáron a vénás betegséggel küzdőknek, illetve hogy mit tehetünk az erek egészségéért ebben az évszakban, Dr.

Magas a vérnyomása? Ússzon!

Tóth Tamást kérdeztük. Köztudott, hogy ereink a meleg hatására ússzon visszérrel, hogy minél több hőt tudjanak leadni. Ússzon visszérrel azoknak a vénái, akik visszérbetegséggel küzdenek, eleve lazább falú, tágabb, így panaszaik a nyári melegben fokozódhatnak. A már kitágult vénákban a hőmérséklet emelkedése okozta tágulás hatására még több vér gyűlik össze, ezáltal a feszülő, nehézlábérzés még kellemetlenebbé válhat.

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Ezen okok következtében a vénás trombózis kialakulása ússzon visszérrel jobban fenyeget ilyenkor — fejti ki az orvos. Alapvetően ugyanazok a szabályok érvényesek, mint máskor: mozogjunk minél többet, étkezzünk egészségesen, és igyunk elegendő folyadékot. A testsúly-kontroll, azaz az ideális testsúly beállítása és annak megtartása szintén alapvető jelentőségű.

Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású kezelés pedig ez messze nem így van. Használati utasításha ugyanis keveset iszunk, nagyobb eséllyel alakul ki trombózis.

Fagyi helyett válasszon inkább gyümölcssalátát, egyébként pedig válogasson a finomabbnál finomabb gyümölcsök közül, amelyeknek éppen ilyenkor van a szezonjuk. A visszérproblémákkal küzdőknél nagyon fontos, hogy rendszeresen végezzenek nem kimerítő, dinamikus mozgást, mert ezáltal működtetik ússzon visszérrel lábban található izompumpákat, ami nagyban segíti a vénás keringést. Ajánlott aktivitások például a séta, a kirándulás, ússzon ússzon visszérrel túrázás, a kerékpározás és az úszás az előbbi mozgásformák abban az esetben, ha nem a tűző napon és a legnagyobb hőségben végezzük őket.

Tóth Tamás. Visszérproblémák nyaralás alatt A legnagyobb veszélyt a repülős utazás jelenti a visszérproblémákkal élők számára, ezért ezzel kapcsolatban is érdemes néhány tanácsot megosztani.

Kockázati tényező a túlsúly

A legfontosabb talán az, hogy ne sajnáljon egy kis pénzt azért, hogy több helye legyen a lábának. Sokat segít, ha tud kisebb tornagyakorlatokat végezni, amelyek segítik a vér áramlását. Ha gyógyszert szed, ellenőrizze kétszer is, nehogy otthon maradjon. Kulcsfontosságú, hogy szervezete hidratált maradjon, ezért próbáljon minél több vizet inni.

Mi a jó? - Visszérbetegség

A nyári hőségben izzadunk, ezért olyan italokat is érdemes fogyasztani, amelyek pótolják az elveszített elektrolitokat. Figyeljen oda a ruházatára is: a szűk ruhák akadályozhatják a vérkeringést és súlyosbíthatják a visszérproblémákat. Ha nem akarja közszemlére tenni a visszereit, viseljen — csakis természetes anyagból készült!

Ezek ráadásul a kompressziós harisnyát is jótékonyan elrejtik. A napozás kritikus kérdés, mert ahogy korábban is említettük, a meleg rosszat tesz a visszérnek — csak óvatosan! Ha vízparton van, ússzon minél többet!

Válasszon jó cipőt!

Érdemes a naptej használatára is megfelelő figyelmet fordítani, hiszen a leégés jelentősen rontja a bőr állapotát, sőt a kisebb erek tágulásával kialakuló úgynevezett pókvénák is láthatóvá válnak. Súlyosabb esetekben, amikor a műtét már elkerülhetetlen, érdemes azt az őszi, téli vagy kora tavaszi időszakra tervezni, mert a beavatkozás utáni, néhány hétig tartó rugalmas pólyázás nyáron kellemetlen ússzon visszérrel kevésbé higiénikus. Ússzon visszérrel Éva.

Olvassa el is