Visszeres lábfekélyek. A lábszárfekély fajtái és tünetei

visszeres lábfekélyek

visszeres lábfekélyek

Lábszárfekélynek nevezzük visszeres lábfekélyek a lábon vagy lábszáron található sebeket, melyek 6 hét alatt visszeres lábfekélyek gyógyulnak meg a sebkezelés ellenére. Elhanyagolt esetben méretük fokozatosan növekszik, alapjuk mélyül, a környezetük pedig pirossá és duzzadttá válik.

A fekélyek kialakulásának számos oka lehet, azonban az esetek százalékában a láb vénáinak károsodása és ezen keresztül a megnövekedett vénás nyomás tehető felelőssé a nem gyógyuló sebek létrejöttéért.

húzódó fájdalmak a lábakon visszérrel

A tartós ágyban fekvés, a visszeresség és az elhízás hajlamosít a fekélybetegség kialakulására. A fekélyek kezelésének legfontosabb lépése a megelőzés.

Artériás fekély

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos az életmódváltás. Rendszeres mozgással, a testsúly kontrollálásával, egészséges táplálkozással megelőzhetőek az érbetegségek, és így a fekélyek kialakulásának valószínűsége is csökkenthető.

visszeres lábfekélyek hogyan fáj a visszér

Cukorbetegek esetén a nem kívánatos szövődmények elkerülhetők a vércukorszint rendszeres otthoni ellenőrzésével. A dohányzásról való leszokás, az alkoholfogyasztás csökkentése ugyancsak segít kivédeni a fekélyek kialakulását.

a lábakon lévő visszér kezelése jóddal mit kell inni, hogy ne legyenek visszerek

Olvassa el is